KBÜ Çocuk Üniversitesi Örnek Oldu
 Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Muazzez Harunoğulları ile Yrd. Doç. Dr. Ebru Külekçi Akyavuz, KBÜ Çocuk Üniversitesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundular. KBÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Okt. Mesut Doğan, Müdür Yardımcısı Okt. Yusuf Teke ve Danışma Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enver Kapağan’ın hazır bulunduğu ziyarette, Çocuk Üniversitesi konsepti hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Yrd. Doç. Dr. Muazzez Harunoğulları, Türkiye genelinde Çocuk Üniversitesi uygulamasının hızla yaygınlaştığını, KBÜ Çocuk Üniversitesine de örnek bir model olarak incelemeye değer bulduklarını, Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Çocuk Akademisi başlığı altında pilot uygulama yapılacağını söyledi.,

KBÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Okt. Mesut Doğan ise okuldışı özgün eğitim modellerinin ilerleyen yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da kabul görecek yeni bir eğitim anlayışının kapısını aralayacağını vurguladı. KBÜ Çocuk Üniversitesine devam eden öğrencilerin çok mutlu olduklarını, akranlarıyla birlikte merak ederek, görerek, yaşayarak, yeni şeyler keşfederek öğrendiklerini söyleyen Okt.Mesut Doğan, bilim, teknoloji ve yetenek alanındaki atölye çalışmalarının yıl içinde iki dönem, yıl sonunda da yaz okulu olarak devam edeceğini belirtti. KBÜ Çocuk Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Yrd.Doç. Enver Kapağan da, bu modelde çocukların özgüveninin arttığını, yeteneklerini keşfedebildiklerini ve rahat iletişim kurabildiklerini vurguladı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Muazzez Harunoğulları ve Yrd. Doç. Dr. Ebru Külekçi Akyavuz’a KBÜ Çocuk Üniversitesi derslikleri, laboratuvarları ve atölyeleri gezdirildi, Zıpır Matematik, Zeka Oyunları, Yaratıcı Düşünme ve Tasarım, Deney Okulu derslerindeki örnek uygulamalar gösterildi.

Karabük Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mücahit Coşkun’a bir ziyaretinde bulunan Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Karabük Üniversitesinin bu alanlarda yaptığı çalışmaları beğeni ve takdirle karşıladıklarını söylediler, göstermiş oldukları misafirperverlik ve iş birliğinden dolayı da Prof. Dr. Mücahit Coşkun’a teşekkür ettiler.